- 500 γραμμάρια πέννες
- 3 πιπεριές κόκκινες σε καρέ
- 3 πιπεριές πράσινες σε καρέ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γραμμάρια τριμμένα κίτρινα τυριά
- Για τη μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 60 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 αυγά
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Πέννες με πιπεριές ογκρατέν
Βράζουμε τις πέννες και τις ανακατεύουμε με ελαιόλαδο και το μισό τυρί. Τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μισά από τα υπόλοιπα τυριά και ανακατεύουμε με τις πέννες. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το αλεύρι μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας. Απλώνουμε τη μπεσαμέλ στις πέννες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!