- 220 γραμμάρια βούτυρο
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
- 10 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ή 2 φακελάκια
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 2-3 πορτοκάλια
- 7 αυγά
Πασχαλινά κουλουράκια
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα 6 αυγά, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και αφήνουμε να ζυμωθεί το μίγμα με το γάντζο. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια ούτε να είναι πολύ σφιχτή οπότε προσαρμόζουμε ανάλογα την ποσότητα του αλευριού. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη καλά στο ψυγείο για 1/2 ωρίτσα και πλάθουμε τα κουλουράκια. Τα απλώνουμε σε ταψιά με λαδόχαρτο και τα αλείφουμε με αυγό. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.