- 400 γραμμάρια φασόλια χάντρες
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 μανιτάρια agaricus σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά κόκκινη σε καρέ
- 1 πιπεριά πράσινη σε καρέ
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. σάλτσα γουακαμόλε
- 4 κ.σ. σουσάμι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.σ. κουρκουμά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Σαλάτα με φασόλια χάντρες και σάλτσα γουακαμόλε
Βάζουμε τα φασόλια σε μπολ με νερό να μουλιάσουν για 12 ώρες. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με κρύο νερό που τα σκεπάζει. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για 30-40 λεπτά περίπου (ο χρόνος βρασμού είναι ανάλογος με το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια). Αν σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια στην αρχή του βρασμού, τον αφαιρούμε με μια κουτάλα. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σουσάμι και το ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, τον κουρκουμά, πιπέρι και αλάτι. Στη σαλατιέρα με τα φασόλια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το μαϊντανό, τη σάλτσα γουακαμόλε, το σουσάμι και τη σάλτσα από το βαζάκι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!