- 1 κιλό κάστανα
- 500 γραμμάρια νερό
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 σταγόνες υγρή βανίλια
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Μαρμελάδα κάστανο
Πλένουμε τα κάστανα και τα χαράσσουμε με ένα μαχαίρι. Βράζουμε τα κάστανα με νερό που να τα σκεπάζει για 30 λεπτά. Τα ξεφλουδίζουμε πριν κρυώσουν και τα καθαρίζουμε από την εσωτερική φλούδα. Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Πολτοποιούμε στο μούλτι τα κάστανα με λίγο σιρόπι και τα ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε τη μαρμελάδα για 30 λεπτά ανακατεύοντας και αποσύρουμε. Προσθέτουμε το κονιάκ και αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα κάστανο σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο. Αφού ανοίξουμε το βάζο φυλάμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!