- 1 κιλό ώριμα κράνα
- ζάχαρη
- φύλλα μέντας
- βανίλια
Μαρμελάδα κράνο
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κράνα από τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε για όσα γραμμάρια κράνα έμειναν τη μισή ποσότητα σε νερό και τη μισή ζάχαρη στο σύνολο κράνων και νερού. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη μέντα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει η μαρμελάδα να δένει. Πρέπει να ξέρουμε σ’αυτό το σημείο ότι η μαρμελάδα από κράνα δένει εντελώς αφού κρυώσει. Μοιράζουμε τη ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε σφιχτά το καπάκι. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν και να εμφανιστεί στο καπάκι ένα βαθούλωμα προς τα μέσα (σημάδι ότι σφράγισαν). Αφού ανοίξουμε ένα βαζάκι το διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!