- Για το παντεσπάνι
- 5 αυγά
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γραμμάρια λιωμένες φράουλες
- Για την κρέμα
- 1 φάκελο φυτική σαντιγύ
- 200 γραμμάρια γάλα
- 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 1 σφηνάκι λικέρ φράουλα ή μια σταγόνα εσάνς φράουλας
- φρέσκιες φράουλες
Τούρτα φράουλα
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τις λιωμένες φράουλες και κοσκινισμένα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί με λαδόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 λεπτά. Όταν κρυώσει χτυπάμε τη σαντιγύ με το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την εσάνς φράουλας. Κόβουμε το παντεσπάνι στα δυο. Τοποθετούμε σε δίσκο τη μια βάση και απλώνουμε τη μισή κρέμα και μερικές φετούλες φράουλα. Τοποθετούμε τη δεύτερη βάση και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και στολίζουμε με φράουλες. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!