- 500 γραμμάρια χοντρό κριθαράκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1200 γραμμάρια ζεστό νερό
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ψιλοκομμένο μαιντανό
- τριμμένη γραβιέρα
Κριθαρότο
4 Μερίδες
~ 10 λεπτά
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το νερό, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σκεπασμένο μέχρι να μείνει με αρκετό υγρό. Σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε ζεστό πασπαλίζοντας με μαϊντανό και γραβιέρα.
Καλή σας όρεξη!