- 500 γραμμάρια πέννες
- 3 κούπες φρεσκοκομμένα φύλλα βασιλικού για πέστο
- 1 κούπα κάσιους
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κούπα ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Πέννες με πέστο βασιλικού
Σε ένα ταψί στρώνουμε ένα λαδόχαρτο και απλώνουμε τα κάσιους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 130 βαθμούς στον αέρα και τα ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά, ίσα να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Εν τω μεταξύ βράζουμε τις πέννες και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Αφήνουμε τα κάσιους να κρυώσουν. Στο μούλτι πολτοποιούμε το σκόρδο με τα κάσιους και στη συνέχεια προσθέτουμε το βασιλικό, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε λίγο και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται κι άλλο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά τα ζυμαρικά με 4 κ.σ. πέστο. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη!