- 500 γραμμάρια πέννες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 250 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 50 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
Πέννες φούρνου
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και όταν λιώσει ανακατεύουμε με τις πέννες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μαλακώνουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αποσύρουμε. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τις πέννες και τη γραβιέρα και τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!