- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου ανάμικτο (μπούτι και στήθος)
- 200 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
- 3-4 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 αυγά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για το ντιπ γιαουρτιού
- 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. μαγιονέζα σπιτική (βλ. συνταγή)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- Για το σερβίρισμα
- φέτες λεμονιού
Κοτομπουκιές στο φούρνο με ντιπ γιαουρτιού
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μεγάλες μπουκιές και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά. Σε άλλα δυο μπολ βάζουμε χωριστά την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα και βάζουμε λαδόχαρτο σε ένα ταψί. Βουτάμε τις μπουκιές κοτόπουλου διαδοχικά στο αλεύρι, στο αυγό και στη φρυγανιά και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Ψεκάζουμε με αρκετό ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα (βλ.συνταγή) και πιπέρι. Σερβίρουμε τις κοτομπουκιές με το ντιπ γιαουρτιού και φέτες λεμονιού. Συνοδεύουμε με ανάμικτη πράσινη σαλάτα (βλ. συνταγή) ή άλλη σαλάτα εποχής.
Καλή σας όρεξη!