- 250 γραμμάρια ρεβίθια
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 2 πιπεριές κόκκινες σε καρέ
- 2 πιπεριές πράσινες σε καρέ
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα σε κυβάκια
- 1 αγγούρι σε κυβάκια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Ρεβιθοσαλάτα με ψητές πιπεριές
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό που να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 12 ώρες. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών. Βράζουμε τα ρεβίθια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30 λεπτά. Στην αρχή του βρασμού αν χρειάζεται αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια με μια κουτάλα. Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζουμε τις πιπεριές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Τις ξεφλουδίζουμε. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις ψητές πιπεριές, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το αγγούρι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!