- 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 750 γραμμάρια ζωμό κότας
- 150 γραμμάρια άγριο ρύζι
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμενο
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- πιπέρι μαύρο
- μοσχοκάρυδο
- κανέλα
- αλάτι
Σπανακόρυζο με μυρωδικά και άγριο ρύζι
Πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει από τα νερά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, την κανέλα και το ρύζι και το ζωμό κότας και ανακατεύουμε ελαφρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο να σιγοβράσει και σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι αλλά να είναι σπυρωτό. Το σπανάκι επειδή είναι πολύ ευαίσθητο δε χρειάζεται περισσότερο από 10 λεπτά βράσιμο. Προσθέτουμε τον άνηθο το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε το σπανακόρυζο χλιαρό και συνοδεύουμε με φέτα ή γιαούρτι στραγγιστό.
Καλή σας όρεξη!