- 200 γραμμάρια φακές ψιλές
- 200 γραμμάρια φάβα κίτρινη
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- 2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι ( χυμό και ξύσμα )
- πιπέρι μαύρο
- κύμινο
- αλάτι
Φακές με φάβα σούπα
Πλένουμε τη φάβα και τη βάζουμε σε ένα μπωλ. Τη σκεπάζουμε με νερό και την αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει. Τη στραγγίζουμε. Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει. Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις βράζουμε για 5 λεπτά. Πετάμε το νερό και τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στην κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τη δάφνη και τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις φακές και τη φάβα, πιπέρι, κύμινο, αλάτι και αρκετό ζεστό νερό που να τα σκεπάζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά ( ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι τα όσπρια ). Μετά από 20 λεπτά διαλύουμε το καλαμποκάλευρο σε 1 κουταλιά κρύο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σούπα. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το μαιντανό.
Καλή σας όρεξη!