- 1/2 κιλό συκωτάκια κότας
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 12 κάστανα βρασμένα
- 5 κάσιους ωμά
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1300 γραμμάρια ζωμό κότας
- 4 κ.σ. μαύρες σταφίδες
- 6 κόκκους μπαχάρι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Ριζότο με συκωτάκια ή γέμιση για γαλοπούλα
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα συκωτάκια. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 30 λεπτά. Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ζωμό κότας και σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το ρύζι,τα κάστανα και τα κάσιους και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό, τις σταφίδες και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να πιει σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε στο τέλος 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο άνηθο.
Καλή σας όρεξη!