- 2 κούπες κριθαράκι χοντρό
- 5 κούπες βραστό νερό
- 500 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ.μουστάρδα
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Κριθαρότο με μανιτάρια
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε μέχρι να σκουρύνουν ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον κύβο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το κριθαράκι και το νερό. Προσθέτουμε επίσης τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κριθαράκι ανακατεύοντας κάπου κάπου να μην κολλήσει στον πάτο. Προσθέτουμε τη ρίγανη και ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!