- 1/2 κιλό μεγάλα ζυμαρικά κοχύλια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό πράσινα κολοκυθάκια τριμμένα
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 200 γραμμάρια ζαμπόν σε κυβάκια
- 150 γραμμάρια τριμμένο κασέρι
- 200 γραμμάρια γάλα
- μερικά φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Κοχύλια γεμιστά με ζαμπόν και κολοκυθάκια
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε. Προσθέτουμε το ζαμπόν, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το μισό κασέρι. Βράζουμε τα κοχύλια σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά και αφού τα στραγγίσουμε κρατάμε 250 γραμμάρια από το νερό. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε τα κοχύλια με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω. Γεμίζουμε με τη γέμιση και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι. Ανακατεύουμε το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά με το γάλα και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε τα κοχύλια ώστε να σκεπαστούν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!