- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο ( μπούτι και στήθος ) σε μπουκιές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 300 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
- 5 άσπρα μανιτάρια σε φέτες
- 400 γραμμάρια κριθαράκι
- ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- πάπρικα γλυκιά
- μπαχάρι
- μοσχοκάρυδο
- κανέλα
- αλάτι
- ρίγανη
- τριμμένο κεφαλοτύρι
Γιουβέτσι με κοτόπουλο
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο το κρεμμύδι μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά και σκεπάζουμε. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα. Το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ ή πήλινο και σκορπάμε το κριθαράκια λίγο ελαιόλαδο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο βραστό νερό ώστε να σκεπάζει το φαγητό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς για μισή ώρα μέχρι το κριθαράκι να πιει τα υγρά. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη!