- 1 κιλό πράσα σε μέτρια κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- 50 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- πιπέρι μαύρο
- πάπρικα γλυκιά
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
Πρασόρυζο
4 Μερίδες
~ 1 ώρα
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα πράσα και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Καλή σας όρεξη!