- 250 γραμμάρια καστανό ρύζι
- 250 γραμμάρια άσπρα μανιτάρια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 800 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- ελαιόλαδο
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βούτυρο
Ριζότο με καστανό ρύζι και μανιτάρια
Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε ένα μπωλ με νερό που να το καλύπτει. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για μια ώρα να μουλιάσει. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο. Τα αφήνουμε στην άκρη. Στο τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με λίγα υγρά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Γαρνίρουμε με το μαιντανό και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!