- Για το κοτόπουλο
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το ριζότο
- 250 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια κρασί λευκό
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 800 γραμμάρια ζεστό ζωμό λαχανικών
- Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- παρμεζάνα τριμμένη
Ριζότο με ψητό κοτόπουλο
Αλείφουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν κρυώσουν ελαφρά τα κόβουμε σε κυβάκια. Ξεπλένουμε καλά το ρύζι σε τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, και το χυμό από μισό λεμόνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό καθώς το ρύζι απορροφά τα υγρά μέχρι να τελειώσει ο ζωμός. Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και παρμεζάνα τριμμένη.
Καλή σας όρεξη!