- 1 κιλό σπανάκι
- 250 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 60 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 80 γραμμάρια νερό
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
Σπανακόρυζο με μανιτάρια πλευρώτους
Πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι. Από τα μανιτάρια αφαιρούμε το πολύ σκληρό κοτσάνι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Ενώ είναι δυνατή η φωτιά προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Μόλις πάρουν χρώμα τα μανιτάρια προσθέτουμε το σπανάκι το ρύζι και αλάτι όσο χρειάζεται. Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τον άνηθο, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό με χυμό λεμονιού.
Καλή σας όρεξη!