- 2 κιλά ντομάτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 6 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 2 αυγά
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τοματοκεφτέδες στο φούρνο
Μουλιάζουμε το ψωμί σε καθαρό νερό και το στίβουμε. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και κόβουμε τα κοτσάνια. Τις πολτοποιούμε ελαφρά και τις ανακατεύουμε σε ένα μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά. Αν είναι πολύ υδαρές το μίγμα προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά. Πλάθουμε κεφτέδες και τους αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Σερβίρουμε ιδανικά με τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα.
Καλή σας όρεξη!