- 20 σπαράγγια πράσινα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 8 αυγά
- 100 γραμμάρια γάλα
- 100 γραμμάρια ζαμπόν σε κυβάκια
- 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 10 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- πιπέρι λευκό
- αλάτι
Ομελέτα με σπαράγγια
Σπάμε με το χέρι μας το σκληρό μέρος από τα σπαράγγια και το πετάμε. Πλένουμε το υπόλοιπο μέρος και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. Σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε στη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα το λευκό πιπέρι και αλάτι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά το δυόσμο και το ζαμπόν. Ψήνουμε την ομελέτα ανοιχτή για 30 δευτερόλεπτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί καλά για ακόμα 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και αποσύρουμε. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή.
Καλή σας όρεξη!