- 1 πακέτο φύλλο για πίτες χωριάτικο
- ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 6 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια τυρί κατίκι
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Κιμαδόπιτα με τυρί κατίκι
Πλένουμε τα πράσα και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα αχνίζουμε. Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον κιμά και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ο κιμάς. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Αφήνουμε τη γέμιση να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο και το κατίκι. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα με το ίδιο τρόπο. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!