- 500 γραμμάρια φιλέτο σολωμού χωρίς πέτσα
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
- 3 κ.σ. λευκό κρασί
- 800 γραμμάρια ζεστό ζωμό λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- μαιντανό ψιλοκομμένο
- σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Ριζότο με σολωμό
Πλένουμε το σολωμό και τον τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Τον πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, το χυμό από το μισό λεμόνι και ελαιόλαδο και τον ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ ανακατεύοντας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι και να χυλώσει. Κόβουμε το σολωμό σε κύβους και τον προσθέτουμε στο ριζότο. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, μαϊντανό, σχοινόπρασο, και αν χρειάζεται αλάτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!