- 1 κιλό πράσα σε ροδέλες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 240 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
- 75 γραμμάρια καστανό ρύζι
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- πάπρικα γλυκιά
- χυμό λεμονιού ανάλογα με την προτίμηση
Πρασόρυζο κοκκινιστό με καστανό ρύζι
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες μήκους περίπου 3 εκατοστά και τα πλένουμε καλά βουτώντας τα σε νερό αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 30 γραμμάρια ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, το σέλινο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τα πράσα και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 40 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το ρύζι. Προς το τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μοσχοκάρυδο και πάπρικα. Σερβίρουμε το πρασόρυζο χλιαρό με χυμό λεμονιού τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.
Καλή σας όρεξη!