- 800 γραμμάρια κολοκυθάκια
- 200 γραμμάρια καρότα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 250 γραμμάρια ανθότυρο
- 50 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 250-300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Κολοκυθοτυρόπιτα με ανθότυρο χωρίς φύλλο
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα στο χοντρό τρίφτη και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε λίγη ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση. Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν και προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ανθότυρο, το αλεύρι, το αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Στίβουμε στις παλάμες μας τα κολοκυθάκια να βγάλουν όσο περισσότερα υγρά γίνεται και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα λαδωμένο ταψί ή σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόχαρτο. Από πάνω πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε για 40 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.