- 400 γραμμάρια πέννες
- 750 γραμμάρια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
- 150 γραμμάρια μικρά άσπρα μανιτάρια κομμένα στη μέση
- 1 κ.σ. πολτό σκόρδου ( βλ. συνταγή )
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μαιντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Κοτόπουλο α λα κρεμ με πέννες
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοψηθεί για 1/2 ώρα. Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και σβήνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε τις πέννες στη σάλτσα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.