- 500 γραμμάρια ριγκατόνι
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 6 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια
- 50 γραμμάρια φινόκιο ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια τυρί regato
- ελαιόλαδο
- άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 300 ml κρέμα γάλακτος με 3% λιπαρά
- 100 ml γάλα
- λευκό πιπέρι

Ριγκατόνι με σπανάκι στο φούρνο
Βράζουμε τα ριγκατόνι και τα στραγγίζουμε. Τα λαδώνουμε και τα αδειάζουμε σε ένα πυρέξ ή αντικολλητικό ταψί. Σε ένα σκεύος σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σε 2 λεπτά προσθέτουμε και το σπανάκι, το φινόκιο, τον άνηθο αλάτι πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Όταν μαραθεί το σπανάκι αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε το μίγμα αυτό με το τριμμένο τυρί και το απλώνουμε πάνω από τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα με το λευκό πιπέρι. Περιχύνουμε το φαγητό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!