- 110 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 150 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 μεγάλα αυγά
- 3 κ.σ. νερό
- 1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
- 15 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα
- 100 γραμμάρια τυρί τριμμένο
- 450 γραμμάρια γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Κις λορέν με πιπεριές
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι και προσθέτουμε το ένα αυγό και το νερό. Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Σωτάρουμε λίγο το μπέικον ή τη γαλοπούλα. Ανοίγουμε φύλλο και το στρώνουμε σε ταρτιέρα. Τοποθετούμε επάνω το μπέικον και το μισό τυρί καθώς και τις πιπεριές. Χτυπάμε τα άλλα 2 αυγά και ανακατεύουμε με το γάλα τα μπαχαρικά και το υπόλοιπο τυρί. Ρίχνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.