- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
- 3-4 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- Για το ντιπ γιαουρτιού
- 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Κοτομπουκιές στο φούρνο με ντιπ γιαουρτιού
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μεγάλες μπουκιές και τις αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά με λίγο αλάτι. Σε άλλα δυο μπωλ βάζουμε τη φρυγανιά και το αλεύρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα και στρώνουμε λαδόχαρτο σε ένα ταψάκι. Σταδιακά βουτάμε τις μπουκιές σε αλεύρι, αυγό και φρυγανιά και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Ψεκάζουμε με αρκετό ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά. Σερβίρουμε με το ντιπ γιαουρτιού και ανάμικτη πράσινη σαλάτα ( βλ. συνταγή ).