- 1 κιλό φασολάκια πλατιά
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 μεγάλο καρότο σε κύβους
- 400 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- μπαχάρι
- αλάτι
- ρίγανη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φασολάκια λαδερά
Από τα φασολάκια κόβουμε τα κοτσάνια και τα πλένουμε. Αν χρειάζεται καθαρίζουμε κατά μήκος τις κλωστές. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το καρότο και τα φασολάκια και ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά να θωρακιστούν τα φασολάκια. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μπαχάρι, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτούν τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ρίγανη, ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα φασολάκια χλιαρά. Συνοδεύονται ιδανικά με τυρί φέτα και χωριάτικο ψωμί.