- 4 μεγάλες πατάτες
- 4 μεγάλα μανιτάρια σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
- 60 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- 300 γραμμάρια γάλα
- 1/2 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- μαύρο πιπέρι
- λευκό πιπέρι
- μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
Ομελέτα φούρνου με πατάτες και μανιτάρια
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 180 βαθμούς. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι. Τις αλατίζουμε και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και σε 1 λεπτό το αποσύρουμε. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά. Στο ταψάκι με τις πατάτες προσθέτουμε τα μανιτάρια και από πάνω το μίγμα με τα αυγά. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 30 λεπτά.