- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 15 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 1 αυγό
- 120 γραμμάρια γάλα
- 15 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1/2 κ.γ. μέλι
- Για τη γέμιση
- 10 φέτες ζαμπόν
- 10 φέτες τυρί γκούντα
Μπουρεκάκια με τυρί και ζαμπόν
Διαλύουμε τη μαγιά και το μέλι στο γάλα. Προσθέτουμε το λάδι, το αυγό, το αλάτι και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα. Κόβουμε τις φέτες ζαμπόν και τυριού στα δυο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλα. Με ένα ροδάκι κόβουμε το κάθε φύλλο ακτινωτά σε 6 τριγωνάκια . Τοποθετούμε σε κάθε τριγωνάκι μισή φέτα γκούντα και μισή φέτα ζαμπόν και το τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν. Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε λαδόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.