- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 6 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια τυρί κατίκι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 αυγό χτυπημένο
Κιμαδόπιτα με κατίκι
Πλένουμε τα πράσα και τα αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και τον κιμά και τα σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει ο κιμάς. Προσθέτουμε τα πράσα αλάτι πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε να σιγοβράσει η γέμιση για 15 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο και το κατίκι. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα ραντίζοντάς τα με ελάχιστο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.