- 500 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
- 50 γραμμάρια λευκό κρασί
- 800 γραμμάρια ζεστό ζωμό λαχανικών
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο
- 1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Ριζότο με φιλέτο μπακαλιάρου
Πλένουμε το μπακαλιάρο και τον στραγγίζουμε. Τον βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό μέχρι να απορροφηθεί και να χυλώσει το ρύζι. Προσθέτουμε μπακαλιάρο σε κομμάτια, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, το μαϊντανό και το σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!