- 250 γραμμάρια άσπρα φασόλια
- 1 αβοκάντο σε κύβους
- 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 1 πράσινη πιπεριά σε καρέ
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
- 4-5 φύλλα δυόσμο
- 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Σαλάτα με φασόλια και αβοκάντο
Πλένουμε τα φασόλια και τα μουλιάζουμε για 12 ώρες σε μπόλικο νερό. Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε φρέσκο νερό. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε καλά τα φασόλια με τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα πριν σερβίρουμε για να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.