- 250 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα
- 250 γραμμάρια πλιγούρι για σαλάτα
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 κολοκυθάκι
- 1 μελιτζάνα
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.σ. σκόνη σιναπόσπορου (μουστάρδα)
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- φρέσκο δυόσμο

Σαλάτα με φασόλια και πλιγούρι
Για τα φασόλια και το πλιγούρι : σε ένα μπολ βάζουμε τα φασόλια και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 12 ώρες. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ βάζουμε σε ένα μπολ το πλιγούρι και το ξεπλένουμε μέχρι να βγει καθαρό νερό. Προσθέτουμε 300 γραμμάρια βραστό νερό και το σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει και να πιει το νερό. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε. Για τα λαχανικά : πλένουμε και καθαρίζουμε τις κορυφές από τη μελιτζάνα το κολοκυθάκι και την πιπεριά. Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Αν θέλουμε μπορούμε να έχουμε τα λαχανικά ψημένα από την προηγούμενη μέρα. Στη σαλατιέρα προσθέτουμε τα λαχανικά. Σε ένα βαζάκι βάζουμε την πάπρικα τη μουστάρδα το ελαιόλαδο το χυμό λεμονιού πιπέρι και αλάτι. Τα χτυπάμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο.
Καλή σας όρεξη!