- 300 γραμμάρια ρεβύθια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 4κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο χρειάζεται για να σφίξει το μίγμα)
- σπόρους κόλιανδρου τριμμένους
- πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- κύμινο
- μπαχάρι
- σουμάκ
- αλάτι
- αλεύρι γ.ό.χ. για το τύλιγμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Φαλάφελ (ρεβυθοκεφτέδες)
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από βραδύς. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε, προσθέτουμε κρύο νερό στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να πλάθονται, αναλόγως πόσο υγρό είναι το μείγμα. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τυλίγουμε σε αλεύρι. Τα τηγανίζουμε σε λίγο ζεστό λάδι και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με σάλτσα ταχίνι ή με τζατζίκι (βλ. συνταγές).