- 250 γραμμάρια άσπρα φασόλια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 καρότο σε κυβάκια
- 1 πιπεριά πράσινη σε καρέ
- 4 κλαδάκια σέλινο
- 1/4 σελινόριζα ψιλοκομμένη
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- χυμό από μισό λεμόνι
Φασολάδα λεμονάτη
Μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες και τα ξεπλένουμε. Προσθέτουμε κρύο νερό και τα βράζουμε για 15 λεπτά. Πετάμε το νερό και προσθέτουμε φρέσκο ζεστό νερό ίσα που να τα σκεπάζει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι.