- 100-150 γραμμάρια σπανάκι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια άσπρα μανιτάρια σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 250 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
- 50 γραμμάρια λευκό κρασί
- 800 γραμμάρια ζεστό ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- τριμμένη παρμεζάνα
Ριζότο με μανιτάρια και σπανάκι
Πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Στο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το ζωμό κουταλιά κουταλιά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να τελειώσει και το ρύζι να χυλώσει. Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το μαιντανό. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό με τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη!