- 250 γραμμάρια φασόλια χάντρες ψιλά
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 250 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 καρότο σε κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 600 ml βραστό νερό
- 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
- πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
Φασολάδα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε από βραδίς τα φασόλια με μπόλικο νερό να μουλιάσουν. Το πρωί πετάμε το νερό και βάζουμε φρέσκο. Τα βάζουμε στη φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει το νερό τα ξαφρίζουμε. Χαμηλώνουμε στο μέτριο και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά. Πετάμε το νερό και προσθέτουμε τα 600 ml βραστό νερό και όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο τη ρίγανη και το αλάτι. Σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.