- Για τη ζύμη κουρού
- 600 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1,5 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 κ.γ. αλάτι
- 110 γραμμάρια βούτυρο
- 220 γραμμάρια γιαούρτι
- 3 αυγά
- Για τη γέμιση
- 400 γραμμάρια τυρί λευκό θρυμματισμένο
- 200 γραμμάρια γιαούρτι παραδοσιακό
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι λευκό
Τυρόπιτα με φύλλο κουρού
Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει. Προσθέτουμε στο βούτυρο το γιαούρτι και τα 2 αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη σόδα και τα προσθέτουμε στο βούτυρο αργά αργά μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπωλ. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη. Ανοίγουμε δυο φύλλα και στρώνουμε το ένα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Απλώνουμε τη γέμιση. Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο και αλείφουμε την επιφάνεια με το τρίτο χτυπημένο αυγό. Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη!