- 2 λίτρα ζωμό κότας
- 2 καρότα σε κυβάκια
- 100 γραμμάρια αστράκι
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια ανθότυρο νωπό
- 2 αυγά χτυπημένα
- 60 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- χυμό από 2 λεμόνια ( προαιρετικά )
Γιουβαρλάκια με σπανάκι
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι σε ένα μπωλ. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα καρότα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 30 γραμμάρια ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε και το σπανάκι και όταν μαραθεί αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το αστράκι στο ζωμό με τα καρότα και σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά. Όταν μισοκρυώσει το σπανάκι το βάζουμε στο μπωλ και προσθέτουμε τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, το ανθότυρο, τα αυγά, το αλεύρι, τη φρυγανιά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε το μίγμα και αν είναι πολύ μαλακό προσθέτουμε αλεύρι. Δυναμώνουμε τη φωτιά με το ζωμό. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε ένα ένα στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε στο μέτριο, και μετά από 5 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια με το χυμό λεμονιού.