- 200 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 280 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 25 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια τυρί λευκό θρυμματισμένο
- 2 πιπεριές πράσινες σε καρέ
- ρίγανη
Τυρόψωμο
Σε ένα μπωλ βάζουμε το νερό και διαλύουμε τη μαγιά τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε. Όταν σταματήσει να κολλάει στα χέρια η ζύμη προσθέτουμε τις πιπεριές το τυρί και τη ρίγανη. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 35εκ. Ανοίγουμε με τα χέρια τη ζύμη και την τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε το τυρόψωμο σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 200 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!