- 5 μεγάλες πατάτες
- 6 μικρά πράσα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 50 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 50 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 50 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Πατατοκεφτέδες με πράσο και τυριά στο φούρνο
Πλένουμε τις πατάτες με ένα βουρτσάκι. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει. Τις βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για 30 λεπτά περίπου. Τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε. Κόβουμε τα πράσα στη μέση κατά μήκος και τα πλένουμε καλά από μέσα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και βράζουμε τα πράσα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στις πατάτες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το μαϊντανό, τη γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, το κασέρι, πιπέρι και αλάτι. Πλάθουμε τους πατατοκεφτέδες και τους αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!