- 1/2 κιλό άσπρα μανιτάρια σε φετάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότα σε κυβάκια
- 1 μέτρια πατάτα σε κυβάκια
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Μανιταρόσουπα
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε την πατάτα και το καρότο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και 1 λίτρο ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να σιγοβράσει για περίπου 1/2 ωρίτσα. Μόλις χυλώσει και είναι έτοιμη σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε με μαιντανό και ρίγανη.
Καλή σας όρεξη!