- Για τα μπισκότα
- 150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
- 120 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αυγό
- 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 κάψουλα σκόνη βανίλιας
- Για τη ζαχαρόπαστα
- 500 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 20 γραμμάρια σκόνη ζελατίνης σε σκόνη
- 50 γραμμάρια νερό
- 1/2 κούπα γλυκόζη
- 1 σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας
- χρώματα ζαχαροπλαστικής
Μπισκότα με ζαχαρόπαστα
Γιατα μπισκότα : χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού στο μίγμα βουτύρου και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα τυλιγμένη σε μεμβράνη. Ανοίγουμε φύλλο με πάχος 1 εκ. Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πατ σε διάφορα σχέδια. Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 170 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
Για τη ζαχαρόπαστα : βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ όπου θα μπορέσουμε να τη ζυμώσουμε. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το νερό και σκορπάμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε και την αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει. Προσθέτουμε στη ζελατίνη τη γλυκόζη και τη βανίλια. Βάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η γλυκόζη. Αδειάζουμε το μίγμα στη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να απορροφηθεί τελείως η άχνη και να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλη ζάχατη άχνη ώστε να μην κολλάει. Όση ζαχαρόπαστα δεν χρωματίσουμε την τυλίγουμε αμέσως με μεμβράνη. Χωρίζουμε την υπόλοιπη σε μερίδες και τις χρωματίζουμε όπως θέλουμε βάζοντας την ανάλογη ποσότητα χρώματος. Τυλίγουμε τις ζαχαρόπαστες με μεμβράνη για να μην ξεραθούν ώσπου να τις χρησιμοποιήσουμε.
Για τη συναρμολόγηση : ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 εκ. με τη ζαχαρόπαστα και κόβουμε με κουπ πατ διάφορα σχέδια. Αλείφουμε τα μπισκότα με λίγο νερό για να κολλήσει η ζαχαρόπαστα.
Καλή σας όρεξη!