- 1 πακέτο πέννες
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια κρασί κόκκινο ξηρό
- 200 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
- 1 κ.σ. σπιτική κέτσαπ
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- ρίγανη
- μαιντανό ψιλοκομμένο
- τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα για σερβίρισμα
Πέννες με σάλτσα κιμά
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά και τον σωτάρουμε διαλύοντάς τον με την κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα από παντού. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, την κέτσαπ , και τα μπαχαρικά. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγοψηθεί για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το μαιντανό και σβήνουμε τη φωτιά. Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε αλάτι και τις πέννες. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες και σερβίρουμε με τον κιμά και τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα.
Καλή σας όρεξη!