- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
- 800 γραμμάρια γάλα
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 12 φράουλες
- σιρόπι φράουλα
Πανακότα φράουλα
Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να βράσει. Διαλύουμε καλά στο βραστό γάλα το ζελέ. Μοιράζουμε σε μπολάκια ή φορμάκια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες, και όταν κρυώσουν ελαφρώς τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βουτάμε για λίγο τα φορμάκια σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζουμε στα πιάτα. Σερβίρουμε με σιρόπι φράουλα.